Close

ΦΕΣΤΙΒΑΛ: ΕΕ και Πολιτική Συνοχής: η περίπτωση της Αττικής μέσα από τα μάτια φοιτητών και επαγγελματιών

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019  –  17:00 – 21:00

Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Αίθουσα Συνεδρίων (πορτοκαλί Αμφιθέατρο)

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στο πλαίσιο εγκεκριμένου προγράμματος «Regio Gnosis – Πληροφόρηση και ενημέρωση για την πολιτική συνοχής στην Ελλάδα» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή DG REGIO, που υλοποιείται με συντονιστή αυτού το Πανεπιστήμιο Πατρών, και εταίρους το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Παρατηρητήριο Οδικών Αξόνων Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου (ΠΟΑΔΕΠ).

Το περιεχόμενο της πρότασης αφορά σε ενέργειες για την αύξηση της ενημέρωσης των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων, σχετικά με τα έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ στο πλαίσιο της πολιτικής Συνοχής, καθώς και η ευαισθητοποίηση τους για τις κοινωνικές και οικονομικές επιδράσεις αυτών των έργων. Στα έργα αυτά περιλαμβάνονται αυτά που χρηματοδοτούν τα ταμεία της E.E., όπως το ΕΤΠΑ, το ΕΚΤ, το Ταμείο Συνοχής κ.ά.. Οι δράσεις στοχεύουν στους κατοίκους των τεσσάρων πληθυσμιακά μεγαλύτερων περιφερειών της Ελλάδας (Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ηπείρου).

17:00 – 17:15: Εναρκτήρια Πολιτιστική Δράση

17:15 – 17:45: Χαιρετισμοί

17:45 – 18:15: Κοινωνικές και Οικονομικές επιδράσεις των έργων που υλοποιεί το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής – Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αθηνά Νέλλα (Σύμβουλος Α΄ Οικονομίας στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής)

18:20 – 18:50: Αττική και Πολιτισμός, Πάνος Γκιόκας (Mentor Co-founder & CEO)

18:55 – 19:25: Ακρόπολη και Τουρισμός, Θέμης Παπαδημόπουλος (Co-founder, OpenTourism, Founder Visit Plaka

19.30 – 21.00 Παρουσιάσεις φοιτητών Τμήματος Τουριστικών Σπουδών – η περίπτωση της Αττικής μέσα από τα μάτια των φοιτητών 

Βιογραφικά Ομιλητών

Η Δρ. Αθηνά Νέλλα είναι πτυχιούχος των τμημάτων Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας (πρ. Επιχειρησιακής Έρευνας και Μάρκετινγκ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2003) και Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου (2015), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης με τίτλο «Διοίκηση Υπηρεσιών» (2006), Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Το 2012, με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, ολοκλήρωσε το διδακτορικό της με θέμα τις επιδράσεις της εμπειρίας ειδικών μορφών τουρισμού στο επίπεδο της επωνυμίας (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων). Από το 2007 εργάζεται στο Υπουργείο Παιδείας, έχοντας διδάξει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και αποκτώντας διοικητική εμπειρία σε θέματα οικονομικών της εκπαίδευσης στη Διεύθυνση Τακτικού Προϋπολογισμού του Υπουργείου. Στο ΙΕΠ υπηρετεί από το 2014, ως επιστημονικό προσωπικό (Σύμβουλος Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας), ενώ από το 2016 υπηρετεί παράλληλα ως Συντονίστρια της Επιστημονικής Μονάδας Τεχνικής & Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Το 2018 ορίστηκε από το ΔΣ του ΙΕΠ ως Προϊσταμένη του Γραφείου Διερεύνησης και Αποτίμησης Εκπαιδευτικού Έργου.

Ο Πάνος Γκόκας, Co-founder & CEO προτιμά να μη μιλά για τον εαυτό του αλλά για την Mentor. Η εν λόγω  εταιρεία δημιουργήθηκε από μια ομάδα νεαρών επαγγελματιών του χώρου του πολιτισμού, των νέων τεχνολογιών και της ψηφιακής επικοινωνίας με στόχο να συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της ανάδειξης και αξιοποίησης του άυλου και υλικού πολιτιστικού αποθέματος, καθώς και της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας. Τα βασικά εργαλεία για την επίτευξη αυτού του οράματος είναι οι καινοτόμες εφαρμογές στην πολιτιστική διαχείριση και τη διαχείριση πολιτιστικής κληρονομιάς. Η εταιρεία έχει διακριθεί ως μία από τις πιο καινοτόμες ελληνικές επιχειρήσεις μέσω του προγράμματος/διαγωνισμού νεανικής επιχειρηματικότητας “egg” της Eurobank. Στο portfolio της περιλαμβάνονται μερικοί από τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς οργανισμούς, ιδρύματα και φεστιβάλ στην Ελλάδα. Η Mentor αποσκοπεί στην υποστήριξη και ενίσχυση των κοινοτήτων που διαθέτουν πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα με τελικό σκοπό να καταστούν αυτάρκεις μέσα από τη σωστή αναγνώριση, διαχείριση και αξιοποίηση των συγκριτικών τους πλεονεκτημάτων.

Ο Θέμης Παπαδημόπουλος είναι τουρίστας και από τη στιγμή που ολοκλήρωσε το ΜΒΑ Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς όχι μόνο το πίστεψε κιόλας, αλλά βάλθηκε να κάνει και τους άλλους να το πιστέψουν. Εκτός από αυτό πιστεύει ότι για να προσφέρεις ως μέλος της κοινωνίας πρέπει να διαδίδεις τη γνώση, και για να μπορείς να σκέφτεσαι πρέπει να ταξιδεύεις. Μπορείτε να τον βρείτε και στο http://www.visitplaka.com/, ένα portal που φιλοδοξεί να παρέχει σε όσους σχεδιάζουν μια επίσκεψη στην Αθήνα μια ατζέντα που περιλαμβάνει προσωπική καθοδήγηση, μεταφορά, προσαρμοσμένα πακέτα, ιδιωτικές εκδηλώσεις, και υποστήριξη σε κάθε είδους εκδήλωση.

Related Posts

One thought on “ΦΕΣΤΙΒΑΛ: ΕΕ και Πολιτική Συνοχής: η περίπτωση της Αττικής μέσα από τα μάτια φοιτητών και επαγγελματιών

Comments are closed.