Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Region_Gnosis παραβρέθηκε στη δεύτερη διοργάνωση Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Πάτρας από τις 25 έως τις 31 Αυγούστου του 2019.

Σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης το Region_Gnosis διατηρούσε infokiosk με ενημερωτικό υλικό στα πλαίσια της ενημέρωσης του κοινού και της προώθησης των χρηματοδοτούμενων έργων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στα πλαίσια των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων το Region_Gnosis πραγματοποίησε συναυλία την Τρίτη 27 Αυγούστου (ώρα 21.00) στο Νότιο Πάρκο (με δωρεάν είσοδο για το κοινό) με τη συνδιοργάνωση της Οργανωτικής Επιτροπής «Πάτρα 2019» και του προγράμματος Regio_Gnosis που υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Παρατηρητηρίου Οδικών Αξόνων Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου (Π.Ο.Α.Δ.Ε.Π.).

Η μεγάλη συναυλία ήταν αφιερωμένη στην διαχρονική ελληνική λαϊκή μουσική συμμετείχε η Λαϊκή Συμφωνική Ορχήστρα «Εν-Χορδώ» της Πάτρας στο πολιτιστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων των ΙΙ Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων.

Τον κεντρικό ερμηνευτικό ρόλο είχε ο καταξιωμένος ερμηνευτής Γεράσιμος Ανδρεάτος, πλαισιωμένος από τους αξιόλογους τραγουδιστές Δημήτρη Δημόπουλο, Μαρία Μητρούλια και Αλέξη Μάκκα.
Στην συναυλία υπό τον τίτλο «Μουσικά Λαϊκά Δρώμενα» που το πρόγραμμά της είχε διαμορφωθεί ειδικά για τις ανάγκες της διοργάνωσης των ΙΙ Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων της Πάτρας, παρουσιάστηκε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα από τις χρυσές εποχές της αυθεντικής λαϊκής μουσικής της Ελλάδας, με απόλυτο οδηγό το μπουζούκι.

Related Posts